Glöm inte att boka den goda fältlunchen

Det duggar tätt med tävlingar under SM-helgen i Värmland. Tre lopp inom tre dagar väntar för de flesta. Lägg därtill att det blir en krävande terräng.
För att orka behöver man inte bara vara vältränad. Det gäller också att ladda in med – mat.

Under SM-helgen är det lunchrestaurangen Prandi i Karlstad som lagar fältlunchen.

Jan Leandersson och Kristine Lindblom har specialiserat sig på lunchrätter. Foto: Olov Öström

– Det blir näringsrik och rejäl husmanskost på menyn, berättar Jan Leandersson, som äger Prandi och är kock där.

För Prandi blir uppdraget att servera fältluncherna till SM-tävlingarna det hittills största.

– Vi räknar med att det blir cirka 500 fältluncher per dag. Vi är ändå rätt vana vid att laga mycket lunchmat. Vi gör till exempel 200 luncher per dag åt gymnasieskolan Forshagaakademin.
Prandi som ligger i stadsdelen Skåre i Karlstad är en utpräglad lunchrestaurang även om man har en del catering.

– Utöver maten till Forshagaakademin brukar det bli 80-100 luncher dagligen, berättar Jan som har över 20 års yrkeserfarenhet i restaurangbranschen.

Han är utbildad kock och har både varit anställd och nu på senare år också egenföretagare. Vid Prandi jobbar även sambon Kristine Lindblom och Leo Gullbring.

– Prandi har väldigt god lunchmat, intygar Tom Hollowell, tävlingsledare för SM. -Alltid färska råvaror och goda smaker.

Tom bor bara halvkilometern norr om Prandi, så det var hans goda erfarenhet av maten där som gjorde att SM-arrangörerna valde Prandi som matleverantör.

Jan Leandersson tänker inte krångla till fältlunchen. Det blir inga kulinariska utsvävningar.

– Vi har valt mat som vi tror de allra flesta gillar. Sen är det förstås viktigt att den är näringsrik.

Så här ser menyn ut.

Fredagens medeldistanskval: Pasta och köttfärssås.
Veganskt alternativ: Vegansk färssås med pasta.

Lördagens medelfinal: Kycklinggryta med ris.

Veganskt alternativ: Gryta med grönsaker och cocosmjölk med ris.
Söndagens stafetter: Lasange.

Veganskt alternativ: Vegansk pasta med svamp och tryffel.

Fältmåltiden kostar 120 kronor. I den ingår dryck och sallad. Fältlunchen behöver bokas innan 27 april och det görs via Eventor eller SM-hemsidan: smorientering.se/tjanster

Varukorg
Rulla till toppen